Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis
 

DATA

JADŁOSPIS

poniedziałek

 18.09.2017

ZUPA: krupnik  na wywarze mięsnym - wieprzowym z ziemniakami i zieloną pietruszką 

II DANIE: makaron świderki  z duszonym mięsem z piersi kurczaka, i groszkiem zielonym w sosie śmietanowym 

wtorek

 19.09.2017

ZUPA: koperkowa na wywarze drobiowym z kaszą manną  i jarzynką 

II DANIE: kotlet mielony z mięsa wieprzowo - drobiowego smażony metod beztłuszczową, ziemniaki, warzywa na parze - mix (kalafior, brokuły, marchew)

środa

20.09.2017

ZUPA: barszcz czerwony ukraiński na wywarze drobiowym z ziemniakami

II DANIE: leczo warzywne z cukinią, papryką, pomidorem i cebulką z kiełbasą drobiową i mięsem drobiowym, ryż 

czwartek

 21.09.2017

ZUPA: rosół drobiowy  z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

II DANIE: pałki z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i cebulką

piątek

 22.09.2017

ZUPA: kalafiorowa na wywarze drobiowym 

II DANIE: ryba duszona, sos pieczarkowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony 

ZUPA+ II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 

 














 


Nadchodzące wydarzenia

Tutoring w SP ETE - rok szkolny 2017/2018

 

Licznik odwiedzin

Dzisiaj56
Wszystkie186068

Currently are 55 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

tutoring

 tataWete

AKCJE 

REK-PÓŁKLONI

logo-konkursowe 1

logo turniej pilki noznej 1 

 turniej zbijakaj

ikonka