Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis
 

DATA

JADŁOSPIS

poniedziałek

20.11.2017

ZUPA: jarzynowa na wywarze mięsnym wieprzowym z ziemniakami

II DANIE: pierogi z białym serem polane masłem 

wtorek

 21.11.2017

ZUPA: koperkowa na wywarze drobiowo – jarzynowym z ryżem

II DANIE: pieczeń ze schabu w sosie mięsnym zagęszczonym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z kukurydzą, rukolą i oliwą z oliwek

środa

22.11.2017

ZUPA: ogórkowa na wywarze mięsno – warzywnym  z ziemniakami zabielana śmietaną 9 % 

II DANIE: indyk w jarzynach z marchewką, porem, selerem, groszkiem zielonym, ryż gotowany 

czwartek

 23.11.2017

ZUPA: selerowa na wywarze drobiowo – jarzynowym

II DANIE: pulpety mięsne z mięsa drobiowo – wieprzowego 50%/50% w sosie pieczarkowym,  kasza jęczmienna, buraczki czerwone 

piątek

24.11.2017

ZUPA: pomidorowa na wywarze drobiowo – jarzynowym z makaronem zabielana śmietaną 9 %

II DANIE: filet z ryby – sola panierowana, smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, pietruszką i cebulką z olejem rzepakowym

 

ZUPA+ II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 



















 


Licznik odwiedzin

Dzisiaj18
Wszystkie191812

Currently are 34 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

tutoring

 tataWete

AKCJE 

REK-PÓŁKLONI

logo-konkursowe 1

logo turniej pilki noznej 1 

 turniej zbijakaj

ikonka