DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 15.04.2024 r. |
ZUPA: ziemniaczana na wywarze mięsno – jarzynowym II DANIE: spaghetti bolognese z mięsem mielonym wieprzowo– drobiowym ( 40%/60%) i pomidorami Pellati |
wtorek 16.04.2024 r. |
ZUPA: rosół tradycyjny drobiowo–jarzynowy z makaronem, marchewką gotowaną i zieloną pietruszką II DANIE: kurczak pieczony, ziemniaki gotowane, surówka z kapusty białej, marchewki i koperku z oliwą z oliwek |
środa 17.04.2024 r. |
ZUPA: kalafiorowa na wywarze drobiowo–jarzynowym z ryżem i koperkiem zielonym, zabielana śmietaną II DANIE: pyzy z mięsem okraszone cebulką, surówka z kapusty czerwonej |
czwartek 18.04.2024 r. |
ZUPA: barszcz biały na wywarze jarskim z ziemniakami i majerankiem II DANIE: gulasz wieprzowy z szynki, kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego |
piątek 19.04.2024 r. |
ZUPA: krem pomidorowy na wywarze jarzynowym II DANIE: mintaj panierowany z dodatkiem ziaren sezamu w panierce, ziemniaki gotowane, surówka z marchewki |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|