DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 20.11.2023 r. |
ZUPA: żurek śląski na wywarze mięsnym z ziemniakami II DANIE: chilli con carne z ryżem z mięsem mielonym w sosie pomidorowym z fasolą, kukurydzą i świeżą kolendrą |
wtorek 21.11.2023 r. |
ZUPA: grysikowa na wywarze drobiowo–jarzynowym II DANIE: tradycyjny kotlet mielony z mięsa wieprzowo-drobiowego, ziemniaki gotowane, surówka z białej kapusty z marchewką i oliwą z winogron |
środa 22.11.2023 r. |
ZUPA: barszcz czerwony ukraiński z jarzynką, ziemniakami i białą fasolą II DANIE: makaron ze szpinakiem i indykiem w sosie kremowym |
czwartek 23.11.2023 r. |
ZUPA: krem brokułowy na wywarze drobiowym z tostem serowym II DANIE: pieczona wieprzowina w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapust mieszanych z sosem jogurtowym |
piątek 24.11.2023 r. |
ZUPA: włoska Minestrone na wywarze drobiowym z pulpecikami rybnymi II DANIE: makaron z białym serem i masłem 82% |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|