Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

DATA 

JADŁOSPIS

poniedziałek

20.11.2023 r.

ZUPAżurek śląski na wywarze mięsnym z ziemniakami

II DANIEchilli con carne z ryżem z mięsem mielonym w sosie pomidorowym z fasolą, kukurydzą i świeżą kolendrą

wtorek 

21.11.2023 r.

ZUPA: grysikowa na wywarze drobiowo–jarzynowym

II DANIEtradycyjny kotlet mielony z mięsa wieprzowo-drobiowego, ziemniaki gotowane, surówka z białej kapusty z marchewką i oliwą z winogron

środa

22.11.2023 r.

ZUPA: barszcz czerwony ukraiński z jarzynką, ziemniakami i białą fasolą

II DANIEmakaron ze szpinakiem i indykiem w sosie kremowym

czwartek

23.11.2023 r. 

ZUPA: krem brokułowy na wywarze drobiowym z tostem serowym

II DANIEpieczona wieprzowina w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapust mieszanych z sosem jogurtowym

 piątek

24.11.2023 r.

ZUPA: włoska Minestrone na wywarze drobiowym z pulpecikami rybnymi

II DANIEmakaron z białym serem i masłem 82%


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Budząca się Szkoła

logo budzącej się szkoły

Zasady naboru do SP ETE

plakat nabór 2022

WSPARCIE UCZNIÓW Z UKRAINY – PROJEKT ŚFL

logo ŚFL

Licznik odwiedzin

Dzisiaj22
Miesiąc4106
Wszystkie556081

Currently are 15 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

logo budzącej się szkoły 

logo ŚFL

WIELKA LIGA CZYTELNIKÓW LOGO

 AKCJE

REK-PÓŁKLONI

 ikona-mini-karuzeli

logo-konkursowelogo 

ku pokrzepieniu serctataWete

logo turniej pilki noznej 1turniej_zbijakaj.jpg 

 tutoring

DZIM