DATA |
JADŁOSPIS |
poniedziałek 30.01.2023 r. |
ZUPA: z soczewicy na wywarze mięsno-jarzynowym z ziemniakami II DANIE: ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem, masłem oraz jogurtowym kleksem |
wtorek 31.01.2023 r. |
ZUPA: rosół na wywarze drobiowo-jarzynowym z drobnym makaronem, gotowaną marchewką i świeżą zieloną pietruszką II DANIE: kurcze pieczone, ziemniaki gotowane, surówka 'colesław' z białej kapusty z tartą marchewką |
środa 01.02.2023 r. |
ZUPA: porowa na wywarze warzywnym z kaszą jaglaną II DANIE: gulasz drobiowy w delikatnym sosie curry z zielonym groszkiem i fasolką szparagową, makaron |
czwartek 02.02.2023 r. |
ZUPA: zimowa zupa warzywna na wywarze drobiowo-jarzynowym z ziemniakami II DANIE: jajko gotowane, sos koperkowy, ziemniaki gotowane, drobno starta świeża marchewka |
piątek 03.02.2023 r. |
ZUPA: krem z zielonych warzyw na wywarze jarzynowym II DANIE: filet rybny panierowany, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem tartej włoszczyzny i oliwą z oliwek |
GRAMATURA:
ZUPA + II DANIE: |
|
zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza - 170 g-200 g surówka - 100 g
|
|