Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

03.12.2018 -07.12.2018

JADŁOSPIS

poniedziałek

03.12.2018r. 

ZUPA: barszcz czerwony na wywarze mięsno – jarzynowym z ziemniakami zabielany śmietaną 9%

II DANIEmakaron w sosie śmietanowym „carbonara” z kurczakiem i parowanymi brokułami

wtorek

04.12.2018r. 

ZUPA: porowa na wywarze drobiowo – jarzynowym z ryżem 

II DANIE: pulpety z mięsa mielonego drobiowo – wieprzowego, sos pomidorowy, ziemniaki, surówka z kapusty białej z oliwą z oliwek

środa

05.12.2018r.

ZUPA: grochowa na wywarze drobiowo – jarzynowym z ziemniakami 

II DANIEleczo warzywne z wędliną drobiową i mięsem duszonym, ryż gotowany

 czwartek

  06.12.2018r. 

ZUPA: rosół drobiowy z drobnym makaronem 

II DANIEschab po sztygarsku w sosie mięsnym własnym, ziemniaki, kapusta czerwona

 piątek 

07.12.2018r.

ZUPA:  z fasolki szparagowej na wywarze drobiowo – jarzynowym z kaszą manną 

II DANIEryba smażona, panierowana w panierce z dodatkiem sezamu białego i czarnego – smażona metodą beztłuszczową, ziemniaki, marchewka gotowana na gęsto


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Licznik odwiedzin

Dzisiaj13
Wszystkie233520

Currently are 9 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

tutoring

DZIM

 

 tataWete

AKCJE 

REK-PÓŁKLONI

logo-konkursowe

logo turniej pilki noznej 1 

 turniej zbijakaj

ikona-mini-karuzeli