Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

JADŁOSPIS

środa

04.04.2018

ZUPA: ryżowa na wywarze drobiowo – jarzynowym z zieloną pietruszką

II DANIEpulpety mięsne z mięsa drobiowo –wieprzowego (50%/50%) w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem zielonym

z sosem vinegrette na bazie oleju rzepakowego           

czwartek

05.04.2018 

ZUPA: barszcz czerwony zabielany na wywarze drobiowo – jarzynowym

II DANIE: gulasz drobiowo - wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

piątek

06.04.2018 

ZUPA:  kalafiorowa na wywarze drobiowo - jarzynowym

II DANIE: filet rybny panierowany z dodatkiem słonecznika, ziemniaki, warzywa parowane – marchew, kalafior, brokuły

 

 

 

 


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Nadchodzące wydarzenia

Zajęcia opiekuńczo-wychowawcze w dniach 30 kwietnia oraz 2 i 4 maja.

08.05.2018 r. - Zebranie z rodzicami

Licznik odwiedzin

Dzisiaj44
Wszystkie220935

Currently are 5 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

tutoring

 tataWete

AKCJE 

REK-PÓŁKLONI

logo-konkursowe 1

logo turniej pilki noznej 1 

 turniej zbijakaj

ikonka