Szkoły ETE im. Alberta Schweitzera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Jadłospis

Jadłospis

DATA

JADŁOSPIS

poniedziałek

19.02.2018

ZUPA: żurek na wywarze mięsno – jarzynowym z ziemniakami

II DANIEzapiekanka makaronowa z mięsem drobiowo - wieprzowym,

warzywami i żółtym serem

wtorek

20.02.2018 

ZUPA: rosół drobiowy z makaronem muszelki z marchewką gotowaną i pietruszką zieloną

II DANIE: pieczeń wieprzowa w sosie, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z oliwą z oliwek i odrobiną bazylii

środa

21.02.2018 

ZUPA: wielowarzywnana wywarze drobiowym zabielana śmietaną 9%

II DANIE: łazanki z kapustą kiszoną, mięsem wieprzowym, drobiowym,

wędliną wieprzową i pieczarkami

czwartek

22.02.2018 

ZUPA: grochówka na wywarze mięsnym z jarzynką i ziemniakami

II DANIE: potrawka z drobiu – z kurczaka i indyka z warzywami (marchew, seler, fasolka szparagowa, ciecierzyca), ryż

piątek

 23.02.2018 

ZUPA: brokułowa na wywarze mięsno - jarzynowymz kaszą manną 

II DANIE: filet rybny panierowany w panierce tradycyjnej z dodatkiem

sezamu, smażony metodą beztłuszczową, ziemniaki, surówka z

marchwii i selera


 

GRAMATURA

 

ZUPA + II DANIE: 

 

zupa - 300 ml
danie jednogarnkowe - 300g
mięso, ryba - 100g
sos - 70 ml
ziemniaki, ryż, kasza -  170 g-200 g 
surówka - 100 g 
 
 


Licznik odwiedzin

Dzisiaj174
Wszystkie213988

Currently are 55 guests online

Do końca roku szkolnego pozostało
...

Nasze projekty

tutoring

 tataWete

AKCJE 

REK-PÓŁKLONI

logo-konkursowe 1

logo turniej pilki noznej 1 

 turniej zbijakaj

ikonka